Update cookies preferences

Conditii de livrare si returnare

Politici de Returnare a Produselor

Dispozitiile prevazute mai jos sunt aplicabile DOAR persoanelor fizice denumite in cele ce urmeaza ’’Consumator’’.

Prezentele conditii nu sunt aplicabile persoanelor juridice.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul are dreptul de a se retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intra el, sau o parte terta indicata de catre acesta, alta decat transportatorul,in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

Consumatorul va suporta costul legat de returnarea produselor. Consumatorul, inainte de expirarea perioadei de returnare (14 zile), trebuie sa informeze SC SALT EXPERT PROD SRL,in scris,cu privire la decizia sa de returnare.

IN CAZUL DEPASIRII TERMENULUI DE 14 ZILE, CONSUMATORUL ISI PIERDE DREPTUL DE A RETURNA PRODUSUL (DE A SE RETRAGE DIN CONTRACT).

Termenul de testare returnare este de 14 zile (exceptie fac produsele in a caror comunicare comerciala este mentionata o alta perioada).

Returnarea produselor se face postal nu ramburs la adresa : Strada Garii, Nr. 161, Loc. Jilava, Jud. Ilfov, prin orice firma de curierat (achitand taxa de trimitere colet).

In cazul in care returnati produsele in vederea restituirii contravalorii trebuie sa returnati si eventualele cadouri primite; Coletul (inclusiv eventualele cadouri) va fi returnat insotit de urmatoarele documente : copie carte de identitate, factura si chitanta original, sau de copii ale acestor documente. Produsele vor fi returnate in starea lor originala si in ambalajul original (ambalajul produsului trebuie sa fie protejat pe toata durata transportului de la client pana la livrarea in depozitul Sc Salt Expert Prod).

Consumatorul are obligatia sa returneze toate partile componente ale produsului returnat, in caz contrar Sc Salt Expert Prod Srl NU va restitui contravaloarea produsului in cauza.

Termenul de returnare a contravalorii produselor returnate este de 14 zile de la receptionarea coletului de catre Salt Expert Prod, in baza O.U.G. 34/2014.

In cazul in care coletul nu este insotit de copii ale actelor cat si de toate partile componente ale produsului, Salt Expert Prod NU isi asuma nici o responsbilitate privind returnarea banilor sau solutionarea problemei reclamate. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele.

Salt Expert Prod va proceda la distrugerea produselor returnate incomplet in termen de 90 de zile de la data receptionarii produselor respective, fara a a avea nici o alta obligatie fata de client (returnarea contravalorii produselor sau restituirea produsului primit de la client).

Consecințele retragerii:

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră (cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați returnat coletul către noi), fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract coroborată cu obligația dumneavoastră de a ne returna produsele conform celor mai jos precizate. Vom efectua această rambursare folosind mandat postal (taxele acestui serviciu impuse de către Poșta Română vor fi suportate de către SC SALT EXPERT PROD SRL) sau prin virament bancar în contul dumneavoastră. În orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi bunurile sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi bunurile, fiind valabilă data cea mai apropiată. Termenul este respectat dacă bunurile sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile de la data achiziționării acestora. Va trebui să suportați costul direct al returnării bunurilor. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor. În cazul în care coletul nu este insoțit de copii ale actelor (copie factura fiscal și copie a chitanței) cât si de produsul achiziționat, însoțit de toate accesoriile componente, SC SALT EXPERT PROD SRL NU își asumă nici o responsbilitate privind returnarea banilor sau soluționarea problemei reclamate.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa : Str.Garii, Nr.161,loc. Jilava,jud. Ilfov, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea.

Personalul SC Salt Expert Prod Srl nu se deplaseaza la domiciliul clientului pentru ridicarea produselor.

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Consumatorul poate solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

a) Produsul livrat nu corespunde specificatiilor de pe site – Consumatorul poate solicita returnarea contravalorii sau inlocuirea acestuia;

b) Produs livrat deteriorat – Recomandam consumatorilor sa refuze receptionarea coletelor care prezinta deteriorari vizibile. Pentru a dovedi faptul ca produsele au fost livrate deteriorate, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu agentul firmei de curierat in care va fi mentionata starea coletului in momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia produsului. Orice reclamatie ulterioare nu va fi luata in considerare.

c) Produs lipsa din colet – In cazul in care consumatorul nu intra in posesia tuturor produselor comandate, este necesar sa ne contacteze telefonic (0727 877 193) sau prin e-mail la adresa : office@saltexpert.ro in termen de maxim 72 ore de la receptionarea coletului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. Raspunsul va fi transmis catre Consumator in termen de maxim 10 zile de la sesizare.

Puteti returna produsele achizitionate in termen de maxim 14 zile de la data la care va este livrat produsul, doar daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

1. Produsele sunt impachetate in ambalajul original, respectiv daca nu au fost dezambalate din folia de plastic de protectie. Ca urmare, produsele care au fost despachetate din ambalajul original (folia de plastic) nu pot fi returnate;
2. Produsele nu prezinta deteriorari, cauzate de manipularea incorecta; Produsele care prezinta deteriorari nu pot fi returnate;

3. Pentru a putea fi returnata, comanda Dumneavoastra trebuie sa fie insotita la returnare de toate documentele care v-au fost inmanate odata cu produsul: factura, chitanta, certificate de garantie si orice alte documente care v-au fost predate.
4. Daca nu detineti toate aceste documente, nu puteti returna produsul.
5. In cazul in care comanda Dumneavoastra contine produse facute la comanda, pe dimensiuni specificate de Dumneavoastra, aceasta nu poate fi returnata.

Cheltuielile de transport pentru returnarea produsului sunt suportate exclusiv de catre client.

Clientul are obligatia de a returna produsele doar la adresa : Str.Garii, nr.161, loc. Jilava, jud. Ilfov.

Nu ne asumam raspunderea pentru transportul si manipularea produselor efectuate de catre client si avem dreptul de a refuza returnarea produselor care prezinta deteriorari cauzate de catre transportul si manipularea efectuate de catre client.

In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre Client, SALT EXPERT PROD are dreptul de a decide acceptarea sau neacceptarea returului si in baza unui raport de service,va returna clientului contravaloarea produsului din care va scadea contravaloarea uzurii (ce depaseste uzura normala, determinata de incercarea produsului).

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Consumator.

Pentru saltele, din motive ce tin de igiena personala, se va percepe o taxa suplimentara pentru aducerea la starea initiala (schimbare husa, curatarea chimica) dupa cum urmeaza:
- 250 lei tva inclus,pentru saltelele cu dimensiunile de maxim 135x200 cm
- 350 lei tva inclus, pentru saltelele cu dimensiunile de minimum 140x190 cm.

Nu se considera comert la distanta livrarea produselor prin mijloace proprii S.C. Salt Expert Prod S.R.L., conform Legii nr. 51 din data de 21 ianuarie 2003.

Conditii de transport si livrare

Sc Salt Expert Prod Srl ofera transport gratuit in Bucuresti pana in fata casei clientului,pentru comenzile ce depasesc 300 Ron tva inclus.

Ulterioarele manipulari ale produselor cad in sarcina clientului,predarea produselor catre client se va face la intrarea in imobilul de la adresa indicata de client ca fiind adresa de livrare.

Livrarea produselor noastre la nivel national se efectueaza cu ajutorul curieratului rapid. Costul transportului per saltea variind intre 50 RON si 150 RON, in functie de dimensiunile saltelelor.

Preturile aproximative pentru localitatile aflate in aria de acoperire a curierului sunt:

Livrare saltele Arad : 50 - 150 lei

Livrare saltele Alba Iulia : 50 - 150 lei

Livrare saltele Pitest : 50 - 150 lei

Livrare saltele Bacau : 50 - 150 lei

Livrare saltele Oradea : 50 - 150 lei

Livrare saltele Bistrita: 50 - 150 lei

Livrare saltele Botosani : 50 - 150 lei

Livrare saltele Braila : 50 - 150 lei

Livrare saltele Brasov: 50 - 150 lei

Livrare saltele Buzau: 50 - 150 lei

Livrare saltele Calarasi : 50 - 150 lei

Livrare saltele Resita : 50 - 150 lei

Livrare saltele Cluj : 50 - 150 lei

Livrare saltele Constanta :50 - 150 lei

Livrare saltele Sfantu Gheorghe : 50 - 150 lei

Livrare saltele Targoviste : 50 - 150 lei

Livrare saltele Craiova : 50 - 150 lei

Livrare saltele Galati : 50 - 150 lei

Livrare saltele Giurgiu : 50 - 150 lei

Livrare saltele Targu Jiu : 50 - 150 lei

Livrare saltele Miercurea Ciuc : 50 -150 lei

Livrare saltele Deva : 50 -150 lei

Livrare saltele Slobozia : 50 - 150 lei

Livrare saltele Iasi : 50 - 150 lei

Livrare saltele Ilfov : 50 -150 lei

Livrare saltele Baia Mare : 50 - 150 lei

Livarare saltele Drobeta Turnu Serverin : 50 - 150 lei

Livrare saltele Targu Mures : 50 - 150 lei

Livrare saltele Piatra Neamt : 50 -150 lei

Livrare saltele Slatina : 50 - 150 lei

Livrare saltele Ploiesti : 50 - 150 lei

Livrare saltele Zalau : 50 - 150 lei

Livrare saltele Satu Mare : 50 -150 lei

Livrare saltele Sibiu : 50 - 150 lei

Livrare saltele Suceava: 50 -150 lei

Livrare saltele Alexandria : 50 -150 lei

Livrare saltele Timisoara : 50 -150 lei

Livrare saltele Tulcea : 50 -150 lei

Livrare saltele Ramnicu Valcea: 50 -150 lei

Livrare saltele Vaslui: 50 -150 lei

Livrare saltele Focsani : 50 -150 lei

Va rugam sa ne contactati telefonic pentru contatiile de pret legat de transport in alte localitati decat cele precizate mai sus.

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

- Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

- "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Garantie produse

Solicitarile de garantie se fac la numarul de telefon 0786 182 889.

Produsele vor fi trimise la sediul SALT EXPERT PROD din Str.Garii, nr.161, Jilava, jud.Ilfov.

Garantia este valabila doar in cazul respectarii conditiilor de garantie.

Conditii de garantie:

1. Termenul de garantie incepe de la data vanzarii saltelei. Durata de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data punerii acestuia in stare de folosinta.

2. Salteaua care se vinde cu garantie va fi insotita de Certificatul de Garantie ce cuprinde instructiuni de pastrare si folosire a saltelei, conditiile de garantie si declaratie de conformitate.

3. Cumparatorul trebuie sa verifice starea de functionare a saltelei in momentul cumpararii, aceasta reprezentand receptia saltelei.

4. Cumparatorul are dreptul in termenul de garantie, in mod gratuit la:
- repararea saltelei in cazul unor defectiuni de fabricatie;
- inlocuirea saltelei care nu poate fi reparata sau care a fost in reparatie peste 10% din termenul de garantie;

5. Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul trebuie sa respecte urmatoarele:
- sa foloseasca si sa pastreze salteaua cumparata sau dobandita conform Instructiunilor Pastrare;
- sa respecte conditiile de garantie si sa pastreze Certificatul de Garantie;
- sa se adreseze exclusiv SALT EXPERT PROD SRL in caz de defectare, sa nu permita persoanelor neautorizate sa repare produsul defect;
- la intocmirea reclamatiei se mentioneaza data certificatului de garantie, denumirea si tipul defectiunilor constate;

6. Garantia se pierde in cazul in care:
- salteaua a fost manipulata necorespunzator(a fost deteriorata mecanic: sparta, rupta, zgariata etc);
- salteaua a fost stropita sau gaurita in urma contactului cu tigari sau chibrituri aprinse;
- salteaua a fost indoita;
- s-au efectuat interventii neautorizate asupra ei.

7. Ce nu reprezinta defect si nu face obiectul garantiei:
- aparitia mucegaiului sau a umiditatii in saltea datorita diferentei de temperatura din camera in care se afla salteaua, daca aceasta apare dupa mai mult de 60-80 de zile de la cumparare;
- daca trageti de fete si acestea se ridica;
- daca asezati salteaua pe lateral si aceasta flambeaza (deoarece trebuie sa stea orizontala);
- deformarea (tasarea) saltelei mai mica de 2 cm nu modifica proprietatile saltelei si nu face obiectul garantiei;
- modelele care sunt confectionate din/cu arcuri pot produce zgomot in anumite conditii;
- imprimarea pe/in saltea a formelor pe care a fost asezata;
- stofa saltelei poate sa stea putin valurita datorita urmelor de folosinta normala;
- cotele saltelelor pot avea o marja de eroare de ±3%, pe lungime, latime sau inaltime;

Instructiuni de pastrare:

1. Transportul si manipularea saltelei se fac cu atentie. Suprafetele exterioare trebuiesc protejate prin acoperire in timpul transportului;

2. Pe timp ploios, umed sau ninsoare, transportul se va face numai in vehicule acoperite;

3. Pentru ca salteaua sa nu se deformeze, ea trebuie instalata pe o suprafata dura si dreapta;

4. Salteaua va fi ferita de contactul cu lichide, tigari sau chibrite aprinse;

5. Nu indoiti salteaua pe durata transportului. Este interzisa urcarea saltelelor cu liftul de persoane, transportul acestora facandu-se exclusiv pe scari;

6. A se feri de umezeala;

7. Aerisiti patul,preferabil o data pe luna, sau maxim la trei luni.

8. La schimbarea anotimpului patul trebuie aerisit si salteaua intoarsa pe fata corespunzatoare anotimpului.

9. Durata medie de utilizarea a unei saltele variaza intre 5-7ani;

10. Salteaua se poate curata local cu o laveta umeda,bine stoarsa, adaugand detergent lichid (pentru tesaturi) sau produse specifice gen “biocarpet”.

Garantia este valabila doar in conditiile respectarii instructiunilor de mai sus. Defectiunile cauzate de utilizator nu fac obiectul garantiei.