Conditii de livrare si returnare

Politici de Returnare a Produselor

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 30 de zile din momentul in care l-ati primit.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra,mai putin costurile livrarii tur-retur,fara intarzieri nejustificate si in orice caz, nu mai tarziu de 30 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa : Str.Garii, Nr.161,loc. Jilava,jud. Ilfov, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea.

Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile .

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

Conditii pentru Returnarea Produselor

Puteti returna produsele achizitionate in termen de maxim 14 zile lucratoare de la data la care va este livrat produsul, doar daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
1. Produsele sunt impachetate in ambalajul original, respectiv daca nu au fost dezambalate din folia de plastic care le acopera. Ca urmare, produsele care au fost despachetate din ambalajul original (folia de plastic) nu pot fi returnate;
2. Produsele nu prezinta deteriorari, cauzate de manipularea incorecta. Produsele care prezinta deteriorari nu pot fi returnate;
3. Pentru a putea fi returnata, comanda Dumneavoastra trebuie sa fie insotita la returnare de toate documentele care v-au fost inmanate odata cu produsul: factura, chitanta, certificate de garantie si orice alte documente care v-au fost predate.
4. Daca nu detineti toate aceste documente, nu puteti returna produsul.
5. In cazul in care comanda Dumneavoastra contine produse facute la comanda, pe dimensiuni specificate de Dumneavoastra, aceasta nu poate fi returnata.

Cheltuielile de transport pentru returnarea produsului sunt suportate exclusiv de catre client. Clientul are obligatia de a returna produsele doar la adresa : Str.Garii, nr.161, loc. Jilava, jud. Ilfov.

Nu ne asumam raspunderea pentru transportul si manipularea produselor efectuate de catre client si avem dreptul de a refuza returnarea produselor care prezinta deteriorari cauzate de catre transportul si manipularea efectuate de catre client.

In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre Client, SALT EXPERT PROD are dreptul de a decide acceptarea sau neacceptarea returului si in baza unui raport de service,va returna clientului contravaloarea produsului din care va scadea contravaloarea uzurii (ce depaseste uzura normala, determinata de incercarea produsului).

Pentru saltele, din motive ce tin de igiena personala, se va percepe o taxa suplimentara pentru aducerea la starea initiala (schimbare husa, curatarea chimica) dupa cum urmeaza:
- 100 lei tva inclus,pentru saltelele cu dimensiunile de maxim 135x200 cm
- 150 lei tva inclus, pentru saltelele cu dimensiunile de minimum 140x190 cm.

Nu se considera comert la distanta livrarea produselor prin mijloace proprii S.C. Salt Expert Prod S.R.L., conform Legii nr. 51 din data de 21 ianuarie 2003.

Conditii de transport si livrare

Sc Salt Expert Prod Srl ofera transport gratuit in Bucuresti pana in fata casei clientului,pentru comenzile ce depasesc 300 Ron tva inclus.

Ulterioarele manipulari ale produselor cad in sarcina clientului,predarea produselor catre client se va face la intrarea in imobilul de la adresa indicata de client ca fiind adresa de livrare.

Livrarea produselor noastre la nivel national se efectueaza cu ajutorul curieratului rapid. Costul transportului per o saltea variind intre 50 RON si 86 RON.

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

- Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

- "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Garantie produse

Solicitarile de garantie se fac la numarul de telefon 0786 182 889.

Produsele vor fi trimise la sediul SALT EXPERT PROD din Str.Garii, nr.161, Jilava, jud.Ilfov.

Garantia este valabila doar in cazul respectarii conditiilor de garantie.

Conditii de garantie:

1. Termenul de garantie incepe de la data vanzarii saltelei. Durata de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data punerii acestuia in stare de folosinta.

2. Salteaua care se vinde cu garantie va fi insotita de Certificatul de Garantie ce cuprinde instructiuni de pastrare si folosire a saltelei, conditiile de garantie si declaratie de conformitate.

3. Cumparatorul trebuie sa verifice starea de functionare a saltelei in momentul cumpararii, aceasta reprezentand receptia saltelei.

4. Cumparatorul are dreptul in termenul de garantie, in mod gratuit la:
- repararea saltelei in cazul unor defectiuni de fabricatie;
- inlocuirea saltelei care nu poate fi reparata sau care a fost in reparatie peste 10% din termenul de garantie;

5. Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul trebuie sa respecte urmatoarele:
- sa foloseasca si sa pastreze salteaua cumparata sau dobandita conform Instructiunilor Pastrare;
- sa respecte conditiile de garantie si sa pastreze Certificatul de Garantie;
- sa se adreseze exclusiv SALT EXPERT PROD SRL in caz de defectare, sa nu permita persoanelor neautorizate sa repare produsul defect;
- la intocmirea reclamatiei se mentioneaza data certificatului de garantie, denumirea si tipul defectiunilor constate;

6. Garantia se pierde in cazul in care:
- salteaua a fost manipulata necorespunzator(a fost deteriorata mecanic: sparta, rupta, zgariata etc);
- salteaua a fost stropita sau gaurita in urma contactului cu tigari sau chibrituri aprinse;
- salteaua a fost indoita;
- s-au efectuat interventii neautorizate asupra ei.

7. Ce nu reprezinta defect si nu face obiectul garantiei:
- aparitia mucegaiului sau a umiditatii in saltea datorita diferentei de temperatura din camera in care se afla salteaua, daca aceasta apare dupa mai mult de 60-80 de zile de la cumparare;
- daca trageti de fete si acestea se ridica;
- daca asezati salteaua pe lateral si aceasta flambeaza (deoarece trebuie sa stea orizontala);
- deformarea (tasarea) saltelei mai mica de 2 cm nu modifica proprietatile saltelei si nu face obiectul garantiei;
- modelele care sunt confectionate din/cu arcuri pot produce zgomot in anumite conditii;
- imprimarea pe/in saltea a formelor pe care a fost asezata;
- stofa saltelei poate sa stea putin valurita datorita urmelor de folosinta normala;
- cotele saltelelor pot avea o marja de eroare de ±5%, pe lungime, latime sau inaltime;

Instructiuni de pastrare:

1. Transportul si manipularea saltelei se fac cu atentie. Suprafetele exterioare trebuiesc protejate prin acoperire in timpul transportului;

2. Pe timp ploios, umed sau ninsoare, transportul se va face numai in vehicule acoperite;

3. Pentru ca salteaua sa nu se deformeze, ea trebuie instalata pe o suprafata dura si dreapta;

4. Salteaua va fi ferita de contactul cu lichide, tigari sau chibrite aprinse;

5. Nu indoiti salteaua pe durata transportului. Este interzisa urcarea saltelelor cu liftul de persoane, transportul acestora facandu-se exclusiv pe scari;

6. A se feri de umezeala;

7. Aerisiti patul,preferabil o data pe luna, sau maxim la trei luni.

8. La schimbarea anotimpului patul trebuie aerisit si salteaua intoarsa pe fata corespunzatoare anotimpului.

9. Durata medie de utilizarea a unei saltele variaza intre 5-7ani;

10. Salteaua se poate curata local cu o laveta umeda,bine stoarsa, adaugand detergent lichid (pentru tesaturi) sau produse specifice gen “biocarpet”.

Garantia este valabila doar in conditiile respectarii instructiunilor de mai sus. Defectiunile cauzate de utilizator nu fac obiectul garantiei.